مکشوف

وَلَقَد خَلَقنَا الإنسَان وَنَعلَمُ ما تُوَسوِسُ بِهِ نَفسُه وَنَحنُ أقرَبُ إلَیهِ مِن حَبلِ الوَرید

مکشوف

وَلَقَد خَلَقنَا الإنسَان وَنَعلَمُ ما تُوَسوِسُ بِهِ نَفسُه وَنَحنُ أقرَبُ إلَیهِ مِن حَبلِ الوَرید

مکشوف

این‌جا درونیات من است؛ مکشوف، رنگ‌هایش را می‌نگارم. این‌جا گاهی بلند فکر می‌کنم، گاهی زمزمه می‌کنم، شاید گاهی هم داد بزنم درباره‌ی بعضی لحظاتم و دل‌مشغولی‌های این سال‌هایم.

بایگانی

از راه‌های رسیدن به بهشت

جمعه, ۶ خرداد ۱۳۹۰، ۰۷:۵۴ ب.ظ
خب بهشت را به بها دهند و با صبر. از این جهت یک کیلو لیمو ترش سبز بخر. بشور. آبش که رفت و خشک شد، خیلی سر حوصله ورقه ورقه‌ی نازک ببرش. مثلاً آخر شب بشین پای یک فیلمی سریالی چیزی و همین‌طور لیمو ورقه کن. سعی کن فیلمه گریه‌آور نباشد؛ چیزی باشد که باهاش خوش شوی (مثل آب برای شکلات را که خوانده‌ای؟)‌. یک ظرف نه چندان بزرگ دردار (که درش خیلی خوب کیپ شود) پیدا کن و ورقه‌های لیمو را توش بچین. یک لایه که شد روش شکر بپاش. لیمو خودش ترش است و پوستش تلخ؛ اندازه‌ی شکر را خودت تنظیم کن. ذائقه است دیگر، یکی ترش دوست دارد، یکی ملس، یکی شیرین. باز یک لایه ورقه‌ی لیمو بچین و شکر بپاش تا تمام شود. من روی هر لایه یک قاشق غذاخوری پر شکر ریختم؛ ترش‌تر از چیزی که فکر می‌کردم شد. خواستی هل و زعفران هم بریز روی هر لایه. در ظرف را ببند تا یک هفته بگذارش جلوی آفتاب زیاد که تلخی پوستش متعادل شود و آب بیندازد. همین که رنگ لیموها تیره شد. ظرف را بگذار در یخچال. تا سه هفته یک ماه دستش نزن. بعد که درش را باز کنی از عطرش از هوش می‌روی. 

آب جوش بیاور و چای سبز دم کن؛ احوط آن است که چایت کیسه‌ای نباشد. دو  سه برش‌ از لیموها بینداز توی لیوان. خواستی شیرین‌تر شود برنداری شکر بریزی ها، عسل بریز. سرد و گرمش فرقی ندارد. هر دو بهشت است.

رو نوشت به اهالی گودر: این هم‌آن است که مریم گفته بود.

۹۰/۰۳/۰۶

نظرات  (۴)

چاشنی*
اول: لیموهه چه جنسی باشه؟ ازین لیموشیرازیای کوچولو یا ازین تُرش‌شمالیای خودمون که بیضی‌ند و پوستِ کلفت دارن؟
دوم: مختصاتِ ظرفه رو دقیق‌تر بگید. شیشه‌ای باشه مثلا؟ (چون اگه پلاستیکی باشه که جلوی آفتاب خیلی خوب نیست و سمّیه و اینا...)
سوم: بعد مثلا می‌شه هم‌این ترکیب رو با نمک هم درست کرد به‌عنوانِ چشانی یا یه‌ نوع لواشکِ برگه‌ای؟




1- لیمو شیرازیِ پوست‌نازک.
2- ظرف شیشه‌‌ای کوچیک. یعنی اندازه‌اش به مقدار لیموها بستگی داره. نباید سرش خالی بمونه.
3- بله با نمک هم می‌شه. اصالتش هندی‌ه! اینم لینکش:‌
http://tigressinapickle.blogspot.com/2010/03/perserved-lemons-spiced-2-ways.html
وای دهنم آب افتاد چه با سلیقه!

فک کنم آدم بیاد خونه شما خیاش بهش خوش بگذره ها
سلام
خونه‌ی ما تو ایران، یه درخت لیمو داشتیم و درخت نارنج و درخت توت (شاتوت‌های بزرگ و سیاه).
چقدر این مطلب شما بوی لیمو‌های تابستون حیاط خونه‌ی ما رو می‌داد. بوی بهارنارنج و بوی نارنج و بوی شرجی و خیال...

چای‌ لیموش رو پایه‌ام اساس! اون هم تو خرما‌پزونِ مرداد!‌ک‌:)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">