یکی آنجا که طرف درباره ی گستردگی و تنوع اقشار حامی موج سبز و اهداف نامشترکشان می پرسد و دکتر می گوید «قرار نیست که این جنبش به مقصد خاصی برسد. قرار نیست که انقلاب بشود. قرار نیست رژیم سرنگون بشود. قرار است که جامعه تلطیف شود ... مبارزه جنبش سبز برای صلح است» که باز طرف می پرسد «صلح برای کدام هدف؟» و او جواب می دهد «اصلا صلح برای خود صلح. مگر صلح چیز کمی است؟»
و دیگر آنجا که می گوید «کانون اساسی این جنبش، زندگی روزمره است. مساله اساسی اش فرهنگ و زیست اجتماعی است. به همین دلیل هم طرفدار حقوق بشر و دموکراسی و صلح است. در این زیست اجتماعی، افراد جامعه با یکدیگر خیلی دوستانه تر رفتار می کنند و به جای این که یقه همدیگر را بگیرند در تلاش هستند که حس ملاطفت و دوستی میانشان تقویت شود.»
من این دو پاراگراف را که می خوانم لبخند از لبم پاک نمی شود و تا چند ساعت دلنگرانیم برای کمرنگ شدن اخلاق اجتماعی و هدر شدن این همه نیروی مفید، آرام می گیرد. بحث توصل به خشونت در سطوح مختلف، از ذهن کنشگران گرفته تا خشونت فیزیکی، و شکنندگی بنیان های اخلاقی جامعه، بیمی است که ذهن بسیاری از حامیان موج سبز را به خودش مشغول کرده. نوشته های این چند وقت دوستان را (+ و + و ...) که می خوانم یا همین سبک مصاحبه ها را یا بیانیه های مهندس موسوی را، دلم قرص می شود که نخبگان جامعه، اگر چه از اول هم روحیه اش را نباخت -- شوکه شد البته -- با دیدن این موج خشونت و عکس العمل های غیر منطقی طرف مقابل، ولی این روزها انگار خودش را بیش از پیش پیدا کرده است. همایش هایی مثل "جنبش سبزها و دین" نشانه ی خوب و امیدوار کننده ای است در اثبات اینکه حالا که رسیده ایم به پیچ های خطرناک جاده، هستند کسانی که دغدغه ی از دست نرفتن چیزهایی را دارند که تمام این سالها ملت ایران با پرداخت هزینه های گزاف به دست آورده است. گرچه برگزار کردن همایش یا نوشتن از اینکه «بیایید خوش اخلاق باشیم» یا «جنبش سبز یعنی صلح» باعث نمی شود این ایده ها در عالم واقع اتفاق بیفتد، ولی می توان خوش بین بود که بنای این جنبش بر طی مسیری معقول و روشن است و البته مهمترین اتفاق، همین مسیری است که دارد طی می شود؛ همین مسیری که داریم زندگیش می کنیم.